Asjad, mida peaksite ärifaktooringu kohta teadma

Hinda

1 hääl2 häält3 häält4 häält5 häält
Laadin...

Uudis

Faktooring on protsess, mille käigus müüakse allahindlusega arveid (AR) kolmandale osapoolele ehk faktorile. Faktorist saab selle käigus ettevõtte peamisene võlausaldaja. Faktooring võib olla tõhus viis, kuidas raha ringlusesse viimise teel likviidsust saavutada.

Viimasel ajal on finantsabi majanduse hetkeseisu tõttu palju populaarsemaks muutunud. Paljude ettevõtete omanikel on raske traditsioonilistelt laenuandjatelt, nagu pankadelt, laenu saada, seega nad pöörduvad alternatiivsete rahastamisallikate poole, näiteks faktooringu poole.

Faktooringut on kahte tüüpi: regressiivne ja mitteregressiivne. Regressiivse faktooringu puhul on faktoril õigus ettevõttelt raha tagasi nõuda, kui makseid ei teostata (AR-i ei maksta). Regressivaba faktooringu puhul faktoril sellist õigust ei ole ja seetõttu võtab ta suurema riski.

Faktooringumäärad sõltuvad mitmetest teguritest, näiteks kliendi krediidivõimelisusest, sellest, kui ammu arve tehti, kas tegemist on regressiivse või mitteregressiivse faktooringuga. Üldiselt jäävad faktooringumäärad aga vahemikku 0,5% kuni 3% kuus.

Faktooringu kaalumisel tuleb ettevõtetel meeles pidada mõningaid asju:

– Kui faktorimäärasid ei hallata korrektselt, võivad need osutuda kulukaks

– Faktooringu alla ei kuulu kõik arved – veenduge, et mõistate kriteeriume

– Faktori lepingud kehtivad tavaliselt 90 päeva – veenduge, et teil jaguks piisavalt rahalisi vahendeid, et katta oma kulud kuni uute arvete faktooringuni

– Kui ettevõtte tugineb liiga palju faktooringule, siis see mõjutab ettevõtte krediidiskoori

-Kui teie kliendid saavad teada, et müüte nende arveid, tekib klientuuri kaotamise oht

Faktooring võib olla kasulik finantseerimismeetod ettevõtetele, kes vajavad rahale kiiret juurdepääsu, kuid enne faktoriga liitumist on oluline mõista sellega seotud riske ja kulusid.

Kuidas saada kõige odavamaid faktoringumäärasid

Kaks peamist hinna kujunemise kriteeriumit on teie klientide krediidivõime ning arvete tasumisele kuluv aeg.

Madalama tegurimäära saamiseks saate teha järgmist:

– Pikendage oma maksetähtaegu 30 päevalt 60 või isegi 90 päevani. See annab tegurile makse kogumiseks rohkem aega ja vähendab seega riski, mis peaks kaasa tooma madalama intressimäära.

– Pakkuge klientidele varajase makse tegemisel allahindlusi. See motiveerib teie kliente varem oma arveid maksma, mis vähendab teguri riski ja võib kaasa tuua madalama intressimäära.

– Veenduge, et mõistate hästi oma kliendi maksevõimet. Mida paremini mõistate oma klientuuri finantsolukorda, seda paremini suudate ette teada, millal suudetakse arved tagasi maksta, mis vähendab teguri riski ja võib viia madalama intressimäärani.

Need on mõned praktilised näpunäited, mida saate teha enne, kui esitate faktooringutaotluse. Pidage seda järgmisel kandideerimise kaalumisel meeles.

Lõppsõna

Faktooring võib olla kasulik finantseerimismeetod ettevõtetele, kes vajavad rahale kiiret juurdepääsu, kuid enne faktoriga liitumist on oluline mõista sellega seotud riske ja kulusid. Kui määrasid õigesti ei hallata, võivad need osutuda kulukaks, seega veenduge lepingu sõlmimise eel, et mõistate kõiki sellega seotud kriteeriume.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga